29 Eylül 2016 Perşembe

KAHVALTININ VAZGEÇİLMEZİ KREP TARİFİ

KAHVALTININ VAZGEÇİLMEZİ KREP

Herkes bilir ki günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Sabah uygun saatte yapılan güzel bir kahvaltı sayesinde bütün günümüz güzel geçmektedir. Kahvaltı sofralarınız için vazgeçilmez niteliğe bürünecek bir tarifimiz var. Bu yazıda krep nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.
Malzemeler: 2 adet yumurta, 2 su bardağından biraz az un, 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, pişirmek için margarin.
Hazırlanışı: Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir;) Bu arada krep hamuruna tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim; krep arasına peynir sarılmasıdır
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Yazınız...